به گزارش خبرنگار مهر، قصههای «بوستان سعدی» کتابی است که جعفر ابراهیمی (شاهد) بازنویسی آن را انجام داده و توسط فرشید شفیعی تصویرگری شده است. بوستان سعدی در 10 باب و در قالب مثنوی سروده شده است. این کتاب حاوی حکایتهای پندآموز درباره شاهان و سلاطین است. سعدی در این حکایتها طرف عدل و داد و مظلومان را گرفته و از ظلم و ستم شاهان انتقاد کرده است.
جعفر ابراهیمی در کتابی که بازنویسی کرده، 35 حکایت بوستان را برای کودکان و نوجوان سادهنویسی کرده است. «حاتم طایی و فرمانده یمن»، «دعای مرد پارسا»، «گربه و خانه پیرزن»، «دروغ مصلحت آمیز»، «سلطان ظالمی که خر میگرفت»، «چه سنگ و چه زر»، «میهمان حضرت ابراهیم(ع)»، «بیمار و طبیب»، «راز و رازداری»، «گردن شکسته شاهزاده»، «مرگ دشمن»، «قبلهای دیگر»، «گریه و خنده»، «روباه بیدست و پا» و «لقمان» پانزده حکایت اولی هستند که در این کتاب آمدهاند.
عنوان حکایتهای دیگر بازنویسی شده در این کتاب به ترتیب عبارت است از: «زغن و کرکس»، «خشت زرّین»، «غیبت از دوست»، «دو برادر»، «شاه و گلّهبان»، «نگین انگشتری»، «مرد پارسا و حاکم ستمکار»، «پادشاه و فقیر»، «گدا و دارا»، «گوسفند و جوان»، «زباندان و صاحبدل»، «مردی که به چاه افتاد»، «حکایت آن جوانمرد که...»، «خاکستر»، «دعای باران»، «جوان پاکیزه»، «حکایت آن بتپرست»، «خر مرده در کشتزار»، «دلسوزی طغرل بر پاسبان» و «مشتزن».
ویراست قبلی این کتاب در سال 75 توسط همین ناشر به چاپ رسیده است.
«قصههای موش گربه» توسط مصطفی رحماندوست بازنویسی شده و تصویرگری آنها را هم محمدعلی بنیاسدی انجام داده است. حکایت موش باهوش و گربه ناقلا، در حقیقت حکایت خوانندههای آن است؛ حکایتی که از سالها پیش، بسیاری از اهل فکر و نویسندگان درباره آن مطالب مختلفی نوشتهاند. موش و گربه کتاب حاضر، حکایتی از شیخ بهایی است که خلاصه و بازنویسی شده است.
«موش و گربه» و «حکایت هیزمشکن و شیر» دو حکایتی هستند که در این کتاب درج و بازنویسی شدهاند.
«گزیده قصههای تذکرةالاولیا» هم کتابی است که افشین علاء آن را نوشته و محمدرضا لواسانی هم تصویرگری آن را انجام داده است. تذکرةالاولیا مجموعهای از سرگذشتها، کرامتها، اندیشهها و سخنان عارفان بزرگ و اولیای برگزیده الهی است. این اثر تنها کتاب منثور عطار، شاعر و عارف نیشابوری قرن ششم هجری است. ویراست قبلی این کتاب هم پیش از این توسط همین ناشر با نام «قصههای شیرین تذکرةالاولیا» چاپ شده است.
قندیلی از نور (شرح حال رابعه)، شاخه نرگس در دهان مار (شرح حال مالک دینار)، نسیم یمن (اویس قرن)، راهزن دلداده (فضیل عیاض)، دامن دامن مروارید (شرح حال ابراهیم ادهم)، باران عشق (شرح حال بایزید بسطامی) و جرعهای از جام دوست (شرح حال حسن بصری) بخشهای مختلف این کتاب هستند.
نظر شما